Uspješan poduzetnik

čet 18. studeni, 2010.

Što poduzima onaj tko želi biti uspješan poduzetnik? Ako osoba želi započeti vlastiti posao, što joj je činiti? Dovesti sebi neprilike ili ne? Dovesti sebi prilike ili ne? Donosi odluku “Pokrenuti vlastiti posao ili ne?” Kako?

Kad kreće u vlastiti biznis poduzetnik ima na umu da je svaki početak samo početak, i da su nagrade za njegovo ulaganje jako velike.

> Razvija novi način poslovnog razmišljanja u današnjem svijetu tržišne konkurencije

Poslovno razmišljanje je najbitnije kako bi jedna tvrtka uspjela. Isto tako poslovno razmišljanje je jedan od najbitnijih faktora neuspjeha tvrtke. Da bi tvrtka uspjela mora postojati stav da se može i disciplina koja je potrebna za svakodnevno obavljanje zadataka koji zahtijevaju da se određene radnje poduzimaju i usred najvećeg stanja zbunjenosti i rastresenosti u tvrtki.

Razvijanje poslovnog razmišljanja zahtijeva od osobe da bude svoj vlastiti šef. To znači da mora svojim vlastitim mislima motivirati sebe kao šefa, čak i u trenucima kada osjeća veliki otpor prema ciljevima i obvezama koje si je zadala. Osoba kao šef mora biti primjer svojim zaposlenicima kako bi i oni bili motivirani izvršavati svoje obveze i zadatke tijekom radnog vremena, a ne da razmišljaju kako će tijekom vikenda ili nakon posla kod kuće nadoknaditi izgubljeno vrijeme. Vrijeme se ne može vratiti, pa i onaj tko je šef, a i njegovi zaposlenici s vremenom postaju demotivirani i nezadovoljni.

> Usmjerava misli na strateške aktivnosti, istraživanje i razvoj posla

Puno vremena ode na snove, na želje, na pričanje prijateljima i obitelji, ali se te priče ne realiziraju u stvarnosti. Puno vremena ode na pričanje da se želi postati poduzetnik i to je samo trenutačno zadovoljenje vlastitih snova i želja. Ovakvo poslovno razmišljanje stvara strah da se preuzme odgovornost za rizike i izazove koji se javljaju u poduzetništvu. Nema činjenja, nema akcije, nema strategije i za neuspjeh počinju biti krivi drugi ili drugo. Ovaj stav je razlog neuspjeha već na samom početku vlastitog biznisa.

> Ulaže u sebe, u svoj osobni rast i razvoj

> Uči od ljudi koji su uspješni

> Uči na tuđim pogreškama i iskustvima drugih


Uspješan poduzetnik:

  • ima cilj
  • uzima u obzir da postoji rizik
  • on ne pruža otpore onome što želi postići
  • nikada ne odustaje
  • druži se s pozitivnim ljudima, oni daju pozitivan i konstruktivan savjet
  • ne sluša što drugi govore osim u slučajevima kada cijene njegov rad ili aktivnosti i razumiju njegov trud

Zapamtite ovo: Uspješan poduzetnik se usudi sanjati i prkosi očekivanjima, čak i onda kada su izgledi protiv njega, jer zna da i tada vjerojatno radi pravu stvar. Ima vjeru u sebe i u ono što radi i nikada ne odustaje.

Najvažnije, vjeruje u sebe i nikada ne dopušta da o njegovoj budućnosti odlučuje netko drugi. On ne čeka neka bolja vremena. On zna «Nema boljeg vremena nego sada, jer sada je vrijeme da se djeluje».Pošalji prijatelju    |    pročitano ( 1062 )

<< Natrag